»Kar bo, pa BO!« pravijo devetošolci

V ponedeljek, 15. junija 2020, so se od osnovnošolskih klopi poslovili učenci 9. razreda. Že nekaj dni prej so s preizkusom znanja presenetili osmošolce ter na ta način predali ključ šolskih vrat. V ponedeljek zvečer pa so za starše in sorojence pripravili prav poseben zaključek, ki ga je v veliki meri krojila letošnja situacija z epidemijo virusa Covid-19.

Družine so v slavnostno okrašeni dvorani pričakala lično pripravljena omizja. Večer se je začel z daljšim filmom, v katerem so devetošolci v obliki oddaje prikazali svoje letošnje dosežke in ustvarjalnost s področja literature, likovne umetnosti, gledališča … Seveda niso pozabili niti na nagajivo plat šolskega življenja, ki so jo predstavili z duhovitimi prizori in videoposnetki iz prejšnjih let. Oddajo so poimenovali s pomenljivim razrednim sloganom Kar bo, pa bo! Film se je zaključil s živo sliko, posneto z dronom, v kateri so se ustvarjalno zahvalili vsem, ki so jim pomagali na osnovnošolski poti.

Sledila je slavnostna podelitev spričeval, razrednih in šolskih priznanj ter vpisa najuspešnejših učencev v Knjigo dosežkov in Zlato knjigo. Ker je generacija 2020 svoje osnovnošolsko obdobje zaključevala na poseben način, na daljavo, zaradi česar je odpadel tudi zaključni izlet, so ob koncu večera doživeli še posebno presenečenje. Šola jim je poklonila nastop znanega slovenskega glasbenika, komika, imitatorja in voditelja Tilna Artača. Tako so devetošolci z nasmehom in dobro voljo krenili novim izzivom naproti.

Nejka Omahen Šikonja in Simona Zvonar, razredničarki