Dragi planinci!

Kot že mnogokrat slišano, je to šolsko leto posebno, drugačno, zaznamovano. Ne bom naštevala vseh že poznanih razlogov, a povzela bi naše dejavnosti, ki smo jih pa le uspeli izvesti. Planinsko dejavnost smo pričeli 5. oktobra, ko smo se podali na Primorsko. Osvojili smo »primorski Triglav«, Slavnik (1028 m. n. v.) od koder je razgled segal na našo obalo in Tržaški zaliv. Izleta se je udeležilo 35 planincev od 56 vpisanih.

V mesecu decembru je sledila je obeležitev svetovnega dneva gora. Dokaj velika množica otrok in odraslih se nas je 7. decembra zbrala na parkirišču mestnega kopališča v Višnji Gori ter se odpravila na krožno pot tradicionalnega pohoda z lučkami v organizaciji Planinskega društva Polž Višnja Gora. Tema in lučke so pričarale vsaj malo čarobnosti veselega decembra, saj snega še vedno ni bilo. Slednjega smo poiskali v Triglavskem narodnem parku v mesecu februarju, ko smo se odpravili v dolino Tamar na sankanje. Bilo je pestro, razburljivo in prežeto s čudovitimi razgledi na Julijce. Po tem izletu pa smo z letošnjim hribovskim pohajkovanjem tudi zaključili. A nikakor to ne velja za koledarsko leto, saj je pred nami poletje. Povzpnite se na kakšen grič, hrib ali goro. S seboj vzemite dobro družbo, ustrezno opremo ter ne pozabite na hrano in pijačo. Pred odhodom zmeraj preverite vremensko napoved, možnosti dostopa do izhodišča do koder želite z avtomobilom ter odprtost planinskih postojank. Na vrhovih in v planinskih kočah se vpisujte v vpisne knjige ter ne pozabite, da ste na vrhu šele na polovici poti – naš cilj je varno priti domov. Morda se kje srečamo. Sicer pa se že veselim našega druženja v prihodnjem letu.

Učiteljici Polonci Lampret se zahvaljujem za vso podporo, prizadevnost, potrpljenje in pozitivno energijo, ki jo deli z našimi planinci. Ob vseh izkušnjah je z vestnim delom tudi ona postala mentorica planinske dejavnosti. Čestitamo. Za pomoč pri organizaciji in vodenju izletov pa se zahvaljujemo tudi Planinskemu društvu Polž Višnja Gora. Verjamemo, da bo naše sodelovanje tudi v prihodnje uspešno.

Bojana Iljaž, mentorica planinske dejavnosti