Skoči na glavno vsebino

Življenje našega drevesa

PROJEKT IZGRADNJE MOZAIKOV

PRAVA IDEJA

Prava ideja in pravi ljudje so zmagovalna kombinacija. In zmagovalna kombinacija so mozaiki na podporni steni pod šolskim otroškim igriščem, ki so jih ustvarjali in izdelovali učenci, krajani in občani Občine Ivančna Gorica. Prošnjo in hkrati idejo, da skupaj z učenci oblikujemo podporno steno, je podal župan Občine Ivančna Gorica gospod Dušan Strnad. To je z učenci ob podpori  vodstva in sodelavcev  Osnovne šole Ferda Vesela  odlično nadgradila naša likovna pedagoginja Jelka Rojec. Učenci so pripravljali idejne skice in jih pod mentorskim vodstvom likovne pedagoginje nadgrajevali v celotni koncept, ki je bil predstavljen vsem ostalim učencem, delavcem šole in lokalni skupnosti. Ob likovnih rešitvah in idejah je ves čas tekla tudi organizacijska in tehnična priprava podlag  za izdelavo mozaikov. Ko je bila ideja vsebinsko, tehnično in organizacijsko dogovorjena ter tudi potrjena, je likovna pedagoginja nagovorila vse predstavnike krajevnih skupnosti in društev našega šolskega okoliša. Da je bil odziv izjemen, pove že podatek, da je v projektu sodelovalo preko 650 ljudi, ki so v mozaike položili 60.000 kosov. To likovno ustvarjanje pa  je preraslo hkrati tudi v izjemno povezovanje  in druženje krajanov, občanov in učencev šole.

Že sama cestna ureditev področja pod vrtcem in neposredno do šole je izredno pomembna  in velika pridobitev za Šentvid, izjemna likovna stvaritev – mozaiki pa celotno novo ureditev nadgradijo in dajo kraju poseben trajen pečat, ki bo pustil vsem obiskovalcev pozitiven spomin na Šentvid pri Stični.

Vsem, ki so sodelovali pri pripravi in izdelavi mozaikov, velja pohvala in zahvala, še posebej likovni pedagoginji, učencem, delavcem šole in vsem krajanov, ki so se ob ustvarjanju mozaikov družili ter med drugim obujali tudi spomine na šolo. V  letošnjem šolskem letu praznujemo 50  let šolske zgradbe na obstoječem mestu in 232 let šolstva v Šentvidu pri Stični.

Janez Peterlin, ravnatelj OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični

O nas so objavili

Dostopnost