Zlati bralci na Muljavi

Letos se lahko pohvalimo s kar 13 zlatimi bralci, s 13 učenci 9. razreda, ki so v vsakem razredu vestno brali in opravili bralna značko. V njihovo počastitev je na Jurčičevi domačiji potekala kulturna prireditev s podelitvijo knjižnih nagrad. Dogodek je tokrat organizirala Osnovna šola Stična, sooblikovali pa so ga učenci še nekaterih osnovnih šol: OŠ Zagradec, OŠ Dobrepolje, OŠ Louisa Adamiča Grosuplje, OŠ Šmarje – Sap, OŠ Brinje Grosuplje in seveda OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični.

Zlata bralka Meta Dremelj je svoje vtise strnila v spodnjem zapisu.

V četrtek, 12. 5. 2022, smo se vestni bralci 9. razreda naše šole odpravili na Muljavo. Ker smo devet let pridno brali in knjižno znanje delili pri bralni znački, zdaj s ponosom nosimo naziv zlati bralci. Na Muljavi so nas sprejeli v letnem gledališču. Skoraj poletno vreme je z vročim soncem in visokimi temperaturami pričaralo še boljše vzdušje. Proslava se je začela s himno, nato so sledili govori slavnostnih govornikov. Obiskali so nas predsednik KD Muljava, podžupan občine Ivančna Gorica in ravnatelji povabljenih šol. Program je bil obogaten tudi z našimi točkami oz. točkami učencev. Mi smo se predstavili s pesmijo Toneta Pavčka, Branje. Vsi zlati bralci smo prejeli tudi knjižno nagrado. Ko smo se umaknili v senco, so nas pogostili s sladoledom in jagodami, kar je še kako prijalo. Učitelji in mentorji so poklepetali ob kavi, saj so tudi oni zaslužni za naš uspeh.

Knjiga in branje nam odpirata neskončne poti v svet domišljije. Obogatita nas z znanjem in še povečujeta obseg naše domišljije. Naj končam z besedami ravnatelja OŠ Stična: »Berite! Bodite drugačni.«