Noč v knjižnici

V ponedeljek zvečer, 15. 2. 2016, smo se učenci, ki smo med počitnicami želeli početi nekaj zabavnega in nevsakdanjega, zbrali v šolski avli. Čakali smo na noč v knjižnici.

Na začetku sta nam učiteljici na kratko povedali, kaj vse bomo počeli in kako se bomo zabavali. Ko smo odložili stvari in prinesli blazine za spanje, smo imeli čas za družabne igre. Videli smo, katere igre so zabavne, zato smo drug drugega vprašali, če lahko družabne igre tudi zamenjamo, in tako smo se igrali vse od kokošjih bojev pa do igre activity. Kmalu pa je napočil čas za večerjo. Že na daleč smo lahko zavohali pice, ki smo se jih potem tudi do sitega najedli.

Da pa bi bila noč v knjižnici tudi poučna na zabaven način, nas je obiskala pesnica Darinka Vidic. Prebrala nam je nekaj svojih hudomušnih pesmi ter nam pripovedovala o svojem ustvarjanju. Ker je bila ga. Vidic zelo nasmejana in se je znala pošaliti, nam je njen obisk ostal v lepem spominu. Upamo, da nas bo obiskala tudi naslednje leto.

Potem smo si ogledali tudi film, ki se je povsem skladal z našim obiskom na šoli: Noč v muzeju. Po napetem filmu se je začel po mojem mnenju najzabavnejši del noči v knjižnici – lov na skriti zaklad. Po šoli smo svetili z lučkami ter iskali namige, ki so nas pripeljali do zaklada.

Potem so sledili še umivanje, branje pred spanjem in spanje. Ko smo se zjutraj zbudili, smo se najprej umili, pospravili blazine in spalne vreče, potem pa smo odšli na zajtrk. V kuhinji so spet prekosili sami sebe, kajti zajtrkovali smo lahko, kar smo hoteli. Po zajtrku pa smo se odpravili domov.

Noč v knjižnici mi je ostala v lepem spominu in upam, da se bomo naslednje leto med počitnicami spet srečali v šolski knjižnici.

Mirjam Zvonar, 6. b