Zvok in slika – na Ferdu kot se šika

V soboto, 19. maja, se je v naši šoli iskrilo od glasbeno-likovne ustvarjalnosti ter dobre volje in navdušenja staršev, učiteljev in naših prijateljev. V šolski avli smo priredili letni koncert pevskih zborov ter pripravili pregledno razstavo likovnih izdelkov skoraj vseh učencev naše šole. Prireditve, ki smo jo naslovili Zvok in slika – na Ferdu kot se šika, se je udeležil tudi podžupan Tomaž Smole.

Več: V pisanem prepletu zvoka in slike so se ta večer publiki predstavili Cici in Otroški pevski zbor, učenci izbirnega predmeta glasbena dela, ki so zaigrali na cajone ter orffova glasbila, ter flavtistke pod mentorstvom učiteljice Polone Lampret. Nastopajoče pevce je pri klavirju spremljala Urška Petek. Največ pozornosti je bilo namenjene pevkam mladinskega zbora, za katerimi je nadvse pestro in uspešno leto. Med drugim so decembra nastopile v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma na koncertu izbranih mladinskih pevk Potujoča muzika ter na državnem tekmovanju v Zagorju maja osvojile zlato priznanje z odliko ter še dve drugi nagradi. Podžupan je ob tej priložnosti zboru podelil županovo priznanje v podobi spominskega kovanca Prijetno domače.

Učenci od 1. do 9. razreda pa so predstavili tudi svoje likovno ustvarjanje, na ogled je bila v šolski avli ter spodnjih učilnicah postavljena pisana paleta likovnih del učencev, ki so jo pripravile mentorica Jelka Rojec ter vse učiteljice razrednega pouka. Tudi na likovnem področju se lahko pohvalimo z vrhunskimi dosežki na državni ravni. Učenka Ana Rus je za likovni izdelek Ogenj v strehi prejela nagrado na natečaju Centra za zaščito in reševanje. Vsem nastopajočim in njihovim mentorjem čestitamo za ustvarjalno in vztrajno delo in jim ga želimo še vnaprej!