V Šentvidu nadaljujejo z izdelavo mozaika

Potem ko so lansko jesen učenci Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični skupaj z vodjo projekta Jelko Rojec pričeli z izdelavo mozaikov na novi podporni steni ob cesti na vzhodni strani šole in vrtca, so z izdelavo le-teh nadaljevali minuli petek in soboto.

Tokrat je sodelovalo kar osem skupin, skupaj 72 članov iz različnih društev in organizacij. Sodelovali so člani Kulturno-športnega društva Dob, KD Šentviški slavčki, Likovniki Ferda Vesela, Plesni klub Guapa, AMD Šentvid pri Stični, skupina zakoncev iz župnije Šentvid pri Stični, PGD Šentvid pri Stični in člani Društva upokojencev Šentvid pri Stični. Vsaki skupini je bil dodeljen motiv, ki je vsebinsko dopolnjeval tudi delovanje skupine. Vsaka skupina je namreč v mozaik dodala nek prepoznavni znak.

Kot nam je zaupala vodja projekta, likovna pedagoginja na OŠ Ferda Vesela Jelka Rojec, je bilo izdelovanje mozaikov spontano medgeneracijsko sodelovanje ljudi dobre volje, ki so se v umetniškem izražanju dopolnjevali, zabavali in prispevali svoj kamenček v skupni projekt. Zanimiv je bil tudi starostni razpon, saj je bil najmlajši sodelujoči star 3 leta, najstarejši pa 76 let. Naslov umetniške instalacije se glasi »Življenje našega drevesa«, mozaiki pa vsebujejo materiale iz keramike, prodnikov ter delno tudi kose lesa. Trenutno je izdelanih 14 od 33 niš. Nekaj niš bodo zapolnili z napisi, ostale slike pa bodo izdelane še v majski akciji, če bo potrebno pa še v septembrski, je še dodala Rojčeva.

Projekt izdelave mozaikov nameravajo zaključiti do meseca oktobra, ko bodo v Šentvidu obeležili 50-letnico nove šole in 230-letnico šolstva v Šentvidu.

Sobotno izdelovanje mozaikov si je ogledal tudi pobudnik tega projekta župan Dušan Strnad, ki je bil nad videnim več kot navdušen.

Vabilo k sodelovanju izgradnje mozaika

Oglejte si nastajanje mozaikov: