Srečanje podružničnih šol na Primskovem

Leto je naokoli in v mesecu maju že vrsto let poteka tradicionalno srečanje podružničnih šol sosednjih občin. V petek, 25. 5. 2016, smo bili učenci in delavci PŠ Temenica povabljeni na gostujočo podružnično šolo na Primskovo. Na sončno petkovo jutro, ko nas je že navsezgodaj razveselilo že skoraj poletno vreme, smo se pridružili na avtobusu učencem PŠ Šentlovrenc in se skupaj z njimi odpeljali novim dogodivščinam (predvsem spoznavnim) na Primskovo.

Zbrane učence in učitelje iz petih podružničnih okoliških šol je pozdravil g. Albert Pavli, ravnatelj OŠ Šmartno, nato pa so z zanimivim in razigranim programom nadaljevali učenci in vrtčevski otroci, ki to leto obiskujejo šolo in vrtec na Primskovem. Spoznali pa smo tudi župana g. Rajka Meserka in učence višjih razredov OŠ Šmartno, ki pridno obiskujejo in prepevajo v tamkajšnjem pevskem zboru.

Po kulturnem programu, petju, plesu in deklamaciji je bil čas za malico, nato pa nas je pot vodila do Zagriča, kjer smo pri lovski koči preživeli urico prijetnega druženja, prepletenega z igro, spoznavanjem in prostim druženjem, ki je bila še prijetnejša zaradi nepričakovanega sladolednega presenečenja.

Preživeli smo prijeten dan na prostem, katerega si bomo zapomnili ne samo po zanimivi pokrajini ampak tudi po gostoljubnosti in prisrčnosti vseh udeležencev.

V naslednjem letu pa smo na vrsti mi. Veselimo se že ponovnega srečanja podružničnih šol, saj se bo naslednje srečanje odvijalo prav na naši podružnični šoli v Temenici.