Šola v naravi za 6. razred – Trije Kralji

1. dan (ponedeljek, 11. januar 2016)

Srečno smo prispeli do hotela Jakec na Treh Kraljih in se namestili v lepih in udobnih sobah. Po dobrem kosilu, smo se odpravili na smučišče. Učiteljem smo pokazali svoje smučarsko znanje, na smučišču pa se žal nismo mogli zadržati prav dolgo, saj je bilo več dežja kot snega. Najbolj pogumni smo se še dvakrat zapeljali po smučišču, nato pa oželi rokavice in sezuli smučarske čevlje.
Prvi dan je pomembno spoznati pravila, ki so pomembna za varnost na smučišču, zato nam je učitelj Robert le-ta izčrpno predstavil.
Po večerji smo se poveselili na spoznavnem večeru ob sproščenih družabnih igrah, pred spanjem pa smo se umirili ob branju angleške knjižice.


2. dan (torek, 12. januar 2016)

Krasno, sončno in zasneženo jutro! Kaj lepšega si za nov dan ne bi mogli zaželeti. Včeraj smo se namreč bali, da sneg, ki smo ga imeli samo na smučišču, ne bo zdržal do petka, saj ga je včerajšnji dež kar spiral s smučarskih prog. Tako smo imeli čudovit dan. Veliko nas je bilo takih, ki smo se danes prvič s smučmi spustili po beli strmini in se na hrib vzpeli kar z žičnico. Premagali smo veliko strahov, doživeli prav toliko padcev, spodbudili nekatere, da so si ponovno nadeli smuči… Velikokrat se je slišalo: »Bravo!« Drug drugega smo opazovali in komentirali: »Njemu gre pa že dobro!«
Tudi danes ni izostal pouk. Z zanimivimi poskusi smo raziskovali naravoslovne zakonitosti toplotnega toka. Lotili smo se tudi geografije in se poglobili v lokalni zemljevid.
Po večerji je sledil nočni sprehod do razgledne točke, kjer smo imeli pogled na Slovensko Bistrico in na čudovito zvezdno nebo.
Danes smo res utrujeni in nam bo počitek prišel zelo prav.


3. dan (sreda, 13. januar 2016)

Tudi danes nas so nas na smučišče pospremili sončni žarki. Z žičnico so se povzpeli še zadnji, zelo pogumni, smučarji.
Pozne popoldanske ure smo želeli preživeti v tekmovanju v izdelovanju snežnih skulptur, a se sneg nikakor ni hotel sprijeti, zato smo se odločili, da bomo ustvarjali na papir. Vse izdelke si boste lahko ogledali na razstavi v šoli.
Da pa dan ne bi bil preveč naporen, smo se zvečer sprostili ob gledanju filma.


 

4. dan (14. januar 2016)

Smučanje nam gre vse bolje. Nihče se več ne boji spusta niti vlečnice. Učitelji so nas naučili mnogo. Vsi, ki smo jih poslušali in pridno vadili, smo res zelo napredovali. Vse to smo dokazali na tekmovanju, kjer so mnogi presenetili z rezultati.
Popoldne nas je čakal še »smučarski izpit«, s katerim smo si pridobili smučarsko izkaznico, ki dokazuje, da poznamo pravila, ki veljajo na smučišču in da smo to dokazali tudi v praksi.
Sledile pa so še najbolj prijetne dejavnosti: bowling in podelitev nagrad in priznanj v veleslalomu. Za konec dneva pa so nam učitelji pripravili pravo plesno zabavo, prostor okrašen z baloni, s svetlobnimi efekti, svetlečimi zapestnicami ter piškotke in sok. Učitelje smo prepričali, da smo pravi »žurerji«, saj smo se na plesišču vrteli kar vsi.


 

5. dan (15. januar 2016)

Tudi zadnji dan smo se podali na smučišče, takoj ko smo pospravili in spraznili svoje sobe. Tik pred kosilom smo dobili še posebna priznanja in sladke nagrade za tiste, ki so si skozi cel teden prislužili največ »smučarjev« (nalepk), ki smo jih zbirali s pridnim pospravljanjem sob, miz, z upoštevanjem pravil hišnega reda, s pomočjo drugim in s spoštljivim odnosom do njih ter s sodelovanjem pri pouku in igrah. Po kosilu smo se polni lepih vtisov poslovili. Kljub temu, da smo preživeli čudovit teden, že komaj čakamo, da pridemo domov.