Šola v naravi – 9.razred

ČETRTEK:

Danšnja pot nas je vodila v Krajinski park Strunjan, kjer smo si ogledali soline, se sprehodili do strunjanskega križa in se za kratek čas ustavili tudi v Portorožu. Popoldne smo nadaljevali z načrtovanimi aktivnostmi, prosti čas pa zopet izkoristili za kopanje v morju. Kar nekaj smo se naučili o školjkah, nekateri pa smo jih celo prvič poskusili. Zadnji večer smo zaključili s plesom in zabavo.

SREDA:

Takoj po zajtrku smo se odpravili na orientacijski pohod s kompasom. Pohod so popestrile fizikalno kemijske meritve. Ker je teden idealen za vodne aktivnosti je bilo  danes na sporedu supanje. Medtem, ko je prva skupina preizkušala ravnotežje na vodi je druga skupina odkrivala jezeri v Fiesi. Po opravljenih nalogah sta se skupini zamenjali. Zvečer smo se zopet podali na krajši sprehod do Pirana.

TOREK:

Jutro ob morju smo začeli z jutranjo rekreacijo. Po zajtrku smo se odpravili v Piran, kjer smo si ogledali mestne znamenitosti in akvarij. 

Popoldanski čas smo zopet popestrili z vodnimi aktivnostmi – danes smo se vozili s kanuji in spoznali življenje v bibavičnem, pršnem in priobalnem pasu. Po večerji smo uživali v igranju družabnih iger in ogledu nogometne tekme.

PONEDELJEK:

Ob 11.00 smo prispeli v Fieso, kjer nas je pričakalo skoraj čisto poletno vreme. Dobili smo prva navodila in usmeritve za delo v prihajajočem tednu.

Popoldan smo spoznavali sredozemsko rastje, najpogumnejši pa so že skočili v morje. Po okusni večerji smo se odpravili na večerni pohod proti Piranu, ker smo si privoščili sladoled. 

Sledil je zaslužen počitek.