Šola v naravi

Ponedeljek, 27. 9. 2021
Petošolci smo že težko pričakovali današnji odhod v ŠVN, v Ankaran. Naš prvi postanek na poti je bil na gradu Socerb, kjer smo lahko občudovali Tržaški in Koprski zaliv. Prav prilegla se nam je tudi malica. Mudilo se nam je že na ogled Luke Koper. Bili smo navdušeni. Ostalo nam je še nekaj časa za ogled Kopra, nato pa smo se odpeljali v Ankaran, kjer je sledila nastanitev po sobah. Po popoldanskem počitku, plavanju in raziskovanju okolice Ankarana, smo zapisali prve vtise za naš morski dnevnik in sladko zaspali.

Torek, 28. 9. 2021
Zbudili smo se v prelepo, sončno jutro. Po zgodnjem zajtrku smo odšli na bazen, kjer smo se urili v različnih plavalnih tehnikah. Sprehodili smo se tudi ob obali ter spoznavali školjke in polže. Nekaj smo jih tudi nabrali. Komaj smo že čakali na slastno kosilo in zaslužen počitek. Svoje znanje o školjkah in polžih smo preverili s pomočjo nalog v delovnem zvezku. Sončno popoldne smo izkoristili za vodne aktivnosti v morju, ki je še vedno prijetno za kopanje. Preizkusili smo tudi različne športe: odbojko na mivki, zunanji fitnes, nogomet in badminton. Po večerji smo odšli v kino, na ogled filma Poletje v školjki. Jutri pa vam pošljemo fotografijo z mesta snemanja filma – v Piranu.

Sreda, 29. 9. 2021
Zgodaj zjutraj so nas zbudili sončni žarki. Mudilo se je na zajtrk, kajti ob obali nas je že čakala barka. Z njo smo odpluli proti Piranu. Vožnja je bila zanimiva. Spremljali smo obalna mesta, pogled z morja je čisto drugačen. Ko smo prispeli v Piran, smo obiskali Akvarij. Spoznali smo raznovrstna bitja, ki domujejo v slovenskem morju. Sprehodili smo se po mestu Piran in bili navdušeni. Na osrednjem trgu nas je že pozdravljal violinist Tartini. Že smo se vračali proti Ankaranu, polni lepih vtisov. Ko smo prispeli, nas je čakalo slastno kosilo in ne boste verjeli – presenečenje. Obiskala nas je naša ravnateljica s pomočnikom in učiteljica Polona. Razveselili so nas s sladkimi dobrotami. Skupaj z njimi smo se družili na plaži, kjer smo v morju izpopolnjevali plavalno znanje. Sončno in vroče popoldne smo izkoristili za športne aktivnosti ob morju. Po večerji smo se pozabavali z igro Bingo. Sreča je bila na naši strani in tudi sladke nagrade. Polni prelepih vtisov današnjega dne in prijetno utrujeni smo hitro zaspali.

Četrtek, 30. 9. 2021

Ne boste verjeli, ampak tudi danes zjutraj smo se zbudili v sončno jutro. Po zajtrku smo svoje vtise in pozdrave zapisali na razglednice in odhiteli v bazen, kjer smo preverili plavalno znanje. Šlo nam je odlično. Sledilo je zasluženo kosilo, počitek in ponovno nas je čakalo plavanje v bazenu. Po malici nas je pot vodila do naravnega rezervata – školjčišča. Raziskovali smo našo obalo, ki je prelepa in zanimiva. Nabirali smo školjke in polže ter zrli v sončni zahod. Vrnili smo se tik pred večerjo, sledil je še naš zaključni večer – »folija party« predstavitev in ples. Po podelitvi nagrad smo pohiteli v naše sobe in mirno zaspali.

Kaj več prigod pa danes, ko se spet vidimo …

.