Prvi izlet planinske skupine

Letos so naši planinci dokaj hitro pričeli z druženjem. Že v soboto, 18. septembra 2021, so opravili svoj prvi pohod v tem šolskem letu. Šestinštirideset mladih planincev je prehodilo krožno POT DVEH SLAPOV v organizaciji planinskega društva Polž Višnja Gora.

Prvi del poti je potekal ob potoku Višnjica, kjer so si ogledali slapišča ter se pred njimi tudi fotografirali. Nato je sledil vzpon na najvišjo točko izleta, tj. Kucelj (748 m nmv), kjer so imeli zaslužen postanek z malico. Sledil je kratek spust ter vzpon do Gradišča nad Višnjo Goro. Tudi tukaj se je odprl krasen razgled daleč naokrog. Kratkemu spustu je sledil postanek, kjer jih je pričakal topel čaj, nato pa sestop ob potoku Kosca. Žal pa jih slapišča tukaj niso pričakala. Prijetno utrujeni so se vrnili do izhodišča pri Mestnem kopališču Višnja Gora.

Tako so preživeli krasen dan v objemu narave, ki so jo polepšali številni pašniki s konji. Držimo pesti, da bo takih dni v tem šolskem letu še veliko.

Ker nam lani ni uspelo izpeljati izleta na Slemenovo špico, bomo ponovno preizkusili svojo srečo ter se tja namenili 9. oktobra 2021. Razpis prejmete kmalu.