Planinski tabor v Črmošnjicah

Skupina osemintridesetih učencev od drugega do petega razreda se je med 19. in 21. oktobrom udeležila planinskega tabora v Črmošnjicah. Najprej jih je pot vodila do kulturnega spomenika Baza 20. Gre za muzej na prostem, ki nam ga je z zanimivimi zgodbami in starosti učencev primerno predstavil gospod Jože Saje iz Dolenjskega muzeja. 

Vsi nestrpni in željni pričakovanj so končno prispeli do cilja, Centra šolskih in obšolskih dejavnosti Lipa. Pri razporeditvi po sobah niso imeli nobenih težav, pri postiljanju postelj pa ni šlo brez njih. Sledila je večerja ter nočni pohod do Novega tabora. Nočni počitek so si zaslužili prav vsi, saj je bil za njimi dolg dan.

Sobotno jutro je bilo hladno, a sončni žarki so obetali dan poln energije in dogodivščin. In res jih je bilo veliko. Začeli so ga športno s kolesarskim poligonom, plezanjem in lokostrelstvom. Učenci so bili razdeljeni v tri skupine in se razvrstili pri vseh dejavnostih. Tudi najmlajši udeleženci so pokazali veliko spretnosti pri kolesarjenju. Po kosilu in počitku so dan nadaljevali v raziskovanju gozda. Prehodili so gozdno učno pot Divji potok, se umirili ob zvokih narave ter se preizkusili v gradnji zavetišč. Pri tem so pokazali svojo raziskovalno naravo ter iznajdljivost. Dan so zaključili z okusno večerjo ter tabornim ognjem. Ob toploti ognja so slišali zanimivo zgodbo ter zapeli nekaj pesmi.

V nedeljo zjutraj so po zajtrku dopolnili knjižice vtisov, nato pa se odpravili na pohod do Toplega vrha. Ker jim je vreme zagodlo, so pot skrajšali le do zvonika. Ob zaključku so prejeli spominske majice ter Karto pohodnih poti Semič. Morda jih pot še popelje v ta konec Slovenije in jo bodo kdaj uporabili. Kot zmeraj pride tudi čas slovesa … želja po domu, a hkrati žalost ob koncu druženja. Pa smo ujeli … ogromno lepih trenutkov, ki so se strnili v prekrasne dni.

Vodja tabora: Bojana Iljaž