Otroški pevski zbor na območni reviji v Stični

V ponedeljek, 8. aprila, se je otroški pevski zbor predstavil na Območni reviji otroških in mladinskih pevskih zborov v športni dvorani OŠ Stična, ki je potekala v organizaciji JSKD OI Ivančna Gorica. Za pevce je bil to pomemben praznični dan, saj so predstavili svojo zborovsko ustvarjalnost, z zanimanjem pa so prisluhnili, kako prepevajo drugi otroški in mladinski zbori v naši okolici. 

Po uvodnem nagovoru ravnatelja tamkajšnje osnovne šole Marjana Potokarja se je predstavilo devet pevskih zborov. Otroški pevski zbor naše šole je zapel tri pesmi: nagajivo Kolački T. Habeta, zahtevno zborovsko skladbo Ptice A. Makorja in šaljivo ljudsko Dremala, pa nič ni delala. Ob klavirju je zbor spremljala Urška Petek. Prijetna prireditev se je zaključila s skupno skladbo Ljubezen naj ta svet vrti, noviteto M. Kastelica, ki je nastala na besedilo D. Šteh, pevci pa so jo izvedli s kretnjami za gluhoneme. Skladba bo izvedena tudi na junijskem Taboru pevskih zborov v našem kraju.

Revijo je strokovno spremljal priznani zborovodja Matjaž Vehovec, ki je po nastopu vsem sodelujočim zborovodjem podal veliko koristnih napotkov za nadaljnje zborovodsko delo.