Ogled lokalnih podjetij oz. organizacij 

V decembru 2022 smo na šoli v sklopu poklicne orientacije organizirali oglede lokalnih podjetij oz. organizacij za zainteresirane devetošolce, da bi le-ti lahko pridobili čim več informacij o poklicih, ki jih zanimajo in jih bodo morda v prihodnosti tudi sami opravljali.

Najprej si je skupina devetošolcev ogledala najnovejšo šentviško pridobitev, Vrtec Videk. Skozi delo v vseh skupinah nas je prijazno popeljala vodja vrtca, ga. Branka Kastelic, ki nam je podrobno predstavila delo vzgojitelja predšolskih otrok in tudi ostale profile poklicev, ki so v vrtcu zaposleni (pomočnik vzgojitelja, logoped, specialni pedagog ipd.), odgovorila pa je tudi na vsa radovedna vprašanja, ki jih res ni bilo malo.  

Prav tako toplo so nas sprejeli tudi v veterinarski ambulanti Veterine Dobro v Ivančni Gorici, kjer sta si g. Gorazd Skubic in ga. Marija Felician Skubic vzela čas, da sta nas popeljala po vseh prostorih ambulante, predstavila njihovo delo in sam poklic veterinarja ter odgovorila na vsa naša vprašanja.   

Nazadnje smo se odpravili še na ogled Fizioterapije Sinjur v Šentvidu pri Stični, kjer nam je ga. Vida Sinjur natančno in potrpežljivo predstavila poklic fizioterapevta, aparature in pripomočke, s katerimi se pri svojem delu srečuje, ob koncu ogleda pa smo lahko celo preizkusili nekaj vaj za krepitev mišic in pravilno držo telesa.   

Vsem, ki so nas bili pripravljeni sprejeti in si vzeti čas za našo radovednost in vprašanja, se res iskreno zahvaljujemo in se priporočamo za sodelovanje tudi v bodoče.