ND – Na vrtu

V sredo, 26. 5. 2021, so imeli učenci 1. razreda naravoslovni dan Na vrtu. Učenci so se zbrali v matičnih učilnicah, kjer so ob kratki spletni predstavitvi kmetije Ostanek dobili napotke o obisku ter ponovili pravila o varnosti v prometu. Okrepčali so se z malico in ob 8. uri odšli na pot.

Imeli so kar dobre pol ure hoje, tudi vreme je bilo ta dan naklonjeno. Tam so jih vljudno sprejeli in predstavili njihovo delo, predvsem ekološko pridelavo, predelavo vrtnin ter skladiščenje. Učencem so zelo nazorno predstavili več dejavnosti in jim omogočili, da se preizkusijo v različnih dejavnostih. Sejali so kolerabo, pobirali krompir, nosili gajbice, sejali. Posadili so svojo sadiko paradižnika, katere so nam pripeljali v šolo in so jih učenci lahko odnesli še isti dan domov.

Z velikim zanimanjem so poslušali, pri vseh aktivnostih aktivno sodelovali. Ob zaključku so jim ponudili tudi sveže narezano zelenjavo, nad katero so bili učenci zelo navdušeni. Sproščeni in veseli, z veliko doživetij so se podali nazaj proti šoli. Svoje izkustveno znanje so učenci prelili na učni list, ki jih je čakal v šoli.

Zahvaljujemo se Damjani in Tadeju za čudovite delavnice, ki so nam popestrile dan.