“Naučite se razvozlati svoj svet”

Mednarodni mesec šolskih knjižnic, ki je letos potekal pod geslom mšk_slika»Naučite se razvozlati svoj svet«, se je v naši šolski knjižnici začel že v septembru in se z raznovrstnimi aktivnostmi nadaljeval ves oktober.

Učenci Osnovne šole Ferda Vesela so z načrtovanimi dejavnostmi meseca šolskih knjižnic začeli že v septembru. Letos so jih navezali na 100. obletnico rojstva Roalda Dahla, ki so jo obeležili na različne načine. Najbolj zanimiva dejstva iz življenja in dela vsestranskega britanskega ustvarjalca so v besedi in sliki predstavili na panoju pred šolsko knjižnico, v bralnem kotičku v knjižnici so prebirali odlomke iz njegovih del, sodelovali so v Dahlovi ustvarjalnici, reševali nagradni Dahlov kviz ter si ob oktobrskih sredah ogledali filma po avtorjevih knjižnih predlogah. Šolski radijci so skupaj z učenci 9. razreda, ki obiskujejo dodatni pouk iz angleščine, pod mentorstvom učiteljice Polone Kastelic pripravili radijsko oddajo o Roaldu Dahlu. Oddaja v angleščini je bila na sporedu v sredo, 21. septembra.

O mesecu šolskih knjižnic so učenci poročali v petkovi informativni oddaji šolskega radia; predstavili so njegov pomen, cilje in aktivnosti. V oktobru je bila v knjižnici na ogled tudi priložnostna razstava z naslovom Šolski časopis skozi čas – od Mlade livade do Ferda.

Ob koncu meseca oktobra so učenke knjižničarskega krožka izžrebale nagrajenke Dahlovega kviza. Knjižno nagrado je prejela Ana Barbara Poljšak iz 8. b, Ani Rus iz 6. a in Špeli Hribar iz 8. b pa je pripadla tolažilna pozornost.