Mednarodna angleška jezikovna olimpijada Hippo 2019

Osnovna šola Ferda Vesela v letošnjem šolskem letu prvič sodeluje na mednarodni angleški jezikovni olimpijadi HIPPO 2019, ANGLEŠČINA BREZ MEJA. Sedmič zapovrstjo jo organizira neprofitna organizacija Global Hippo Association, z namenom spodbujanja zavedanja pomena znanja angleškega jezika in druženja otrok in mladostnikov iz različnih držav sveta. Letos v olimpijadi sodeluje 35.000 tekmovalcev iz številnih evropskih, azijskih in drugih držav, v katerih angleščina velja za tuji jezik.

V torek, 22. februarja 2019, smo na Osnovni šoli Ferda Vesela izpeljali prvo stopnjo olimpijade – šolsko tekmovanje oz. t. i. predizbor. Na 5 težavnostnih ravneh, ki so osnovane na podlagi Skupnega evropskega jezikovnega okvirja (A1–B2), je tekmovalo 51 učenk in učencev. Preizkusili so se v nalogah bralnega in slušnega razumevanja ter dosegli odlične rezultate. V polfinale olimpijade so se uvrstili:

HIPPO 1: Eva Retar, 5. a, Erik Petan, 6. a, in Tevž Rus, 7. a.
HIPPO 2: Katarina Verbič, 6. a, in Nejc Grandovec, 7. a.
HIPPO 3: Alla Kvashina, 8. a, Nika Kastelic, 8. b, in Jon Vinšek, 9. a.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem, še posebej polfinalistom, čestitamo za dosežen uspeh!

Spletni polfinale olimpijade, v katerem se bodo učenke in učenci pomerili v nalogah bralnega razumevanja in pisnega sporočanja, bo potekal 29. marca 2019 na OŠ Ferda Vesela. V kolikor jim uspe preboj v finale, bodo čez dva meseca odpotovali v Benetke, Italijo, in se 11. in 12. maja udeležili zaključnega kroga olimpijade, kjer se bodo v mednarodni družbi vrstnikov preizkusili v vseh štirih jezikovnih zmožnostih (bralno in slušno razumevanje, ustno in pisno sporočanje).