Likovni natečaj: Vtisi iz mojega kraja

Narodna galerija Ljubljana je razpisala likovni natečaj za osnovnošolce, saj se v letu 2022  spominjamo 150. obletnice rojstva slovenskega slikarja Matije Jame. Matija Jama je bil med našimi impresionisti največji popotnik. Med iskanjem motivov, se je selil iz kraja v kraj, primerne lokacije pa je iskal na kolesu ali z vozom.

Organizatorji so povabili mlade umetnike, da ujamejo vtise iz svojega kraja in jih likovno poustvarijo. Dovoljene so bile vse likovne tehnike. Na natečaj je prispelo 723 likovnih del iz vseh predelov Slovenije. Strokovna žirija je izbrala 12% najboljših izdelkov in jim podelila nagrade in jih uvrstila na razstavo.

Na razstavi je na ogled 35 najboljših nagrajenih likovnih del, dodatnih 55 izdelkov je predstavljenih v pomanjšanem formatu v obliki plakatnega kolaža. Izbor najboljših del likovnega natečaja je do konca avgusta 2022, na ogled v Vhodni avli Narodne galerije.

OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični je sodelovala z devetimi izdelki učencev 6. in 9. razreda.

Likovno delo Mance Modic, 9. b je bilo izbrano za razstavo v obliki plakatnega kolaža, ki bo na ogled v Vhodni avli Narodne galerije do avgusta 2022.

Čestitamo.