Jaz pa pojdem …

V sredo, 20. 4. 2022, je šolski avla po dolgem času zopet polno zaživela z razigrano pesmijo, izbrano besedo in otroško pristnostjo. Pevci otroškega zbora so uprizorili spevoigro Jaz pa pojdem, prvošolci, ki obiskujejo pravljični krožek, pa so predstavili svojo deklamacijo Smeh je najboljše zdravilo. Nastopajoči pa so na odru žareli in uživali v nastopanju, navdušeni starši, babice, dedki in učitelji pa so njihovo večmesečno delo nagradili s svojim obiskom in aplavzom.

V spevoigri Jaz pa pojdem je otroški zbor prepeval pesmice, ki so si jih letos naučili, z besedili Dragice Šteh pa sta vmes oživela še deček in deklica iz šolskega znaka. Na svojem popotovanju sta srečala različne prijatelje, živali, potepuha in harmonikarja Izidorja ter spoznavala, da je otroški svet poln veselja, plesa in igre.

V dramski igri so se izkazali tretješolci in četrtošolci: dve Lari, Ana, Jurij, Vid, Nik, na harmoniko pa je zaigral Nejc. Živalim so svoje glasove posodili Zala, Jaka in Eva, kot solistka se je izkazala Nastja. S klavirsko spremljavo je petje ustvarjalno podprl učitelj Dominik.

Tudi prvošolci so  z velikim navdušenjem in pričakovanjem čakali na svoj prvi javni nastop na čisto pravem odru. Idejo, vloge in sceno, ki je bila malo drugačna, so učenci izdelali sami, pri tem pa jim je pomagala mentorica Alenka Ivanjko, ki je učence tudi pripravila na nastop. Na svoje vloge in izdelke so bili vsi zelo ponosni. S svojo sproščenostjo, spontanostjo so prvošolci resnično blesteli. Starši, babice in dedki so jim z bučnim aplavzom potrdili, da njihov trud ni bil zaman. Še naprej bodo nastopali, brali pravljice in ustvarjali, ker to delajo z dobro voljo in s srcem.

Tone Pavček je v eni izmed svojih pesmi zapisal:

     Vsi otroci so naši otroci

     je rekel prijazen glas,

     vse smrklje in frklje in froci,

     vsi svetli in črni in kodrastih las,

     vsi naši.