Generacije so pele petič

V šolski avli so v četrtek, 14. novembra, že petič zapored prepevale različne generacije šentviških pevcev, letos pa so tudi zaplesali. Sproščen, pester, medgeneracijsko in predvsem z dobrodelno noto obarvan večer je potekal na pobudo KD Vidovo, prostovoljna sredstva pa so se zbirala za šolski sklad oziroma šole v naravi.
Po uvodnem nagovoru predsednika KD Vidovo Franja Čučka so se najprej predstavili najmlajši, vrtčevski otroci, ki so razveselili s svojo prisrčnostjo in spontanostjo. Koncert so z ubranim petjem oblikovali tudi šolski otroški in mladinski zbor, Moški in Ženski pevski zbor KD Vidovo, za prijetno presenečenje pa je poskrbele učiteljice. Barbara Kostrevc je zaigrala na citre, učiteljice pa so prijazno sporočilo navzočim prinesle tudi s pevskim nastopom. Anica Volkar je večer spretno povezovala s poučnimi mislimi specialnega pedagoga Marka Juhanta, zaključila pa ga je veteranska skupina folklornikov KD Vidovo.
S hvaležnimi besedami organizatorju in vsem darovalcem je ravnatelj Janez Peterlin povzel večer, nastopajoči pa so skupaj zapeli še pesem Vrtiljak. Na koncu smo se veselili 789 zbranih evrov, ki bodo učencem šentviške šole v pomoč pri šolah v naravi.