Drsanje v Temenici

V sredo, 11. 1. 2023, smo imeli z učenci 1. in 2. razreda  PŠ Temenica zimski športni dan – DRSANJE.

Zjutraj smo se v učilnici pogovorili o pomenu gibanja, o pravilih, ki veljajo na drsališču in tudi o možnih posledicah, če le teh ne upoštevamo. V razredu smo si pogledali drsalke in demonstrirali, kakšna je pravilna drža telesa med drsanjem, kako se drsa, kako se poberemo po padcu ipd. 

V šoli smo si nadeli topla oblačila in kombinezone ter se odpravili do drsališča. Razdelili smo drsalke, se obuli in pripravili ter pričeli z drsanjem. Postopoma smo se privadili na led in kar kmalu že samostojno drsali, kljub temu da smo bili nekateri prvič na drsalkah. Pomagali so nam tudi pingvinčki, da smo se lažje naučili. Pokazali pa smo tudi, da si znamo pomagati in se učiti drug od drugega, saj smo si med seboj zelo pomagali. Upoštevali smo vsa pravila in naš dan je minil brez poškodb. Zelo smo uživali v drsanju in tekom dneva ugotovili, da na ledu zares drsi. Po končanem drsanju smo se preoblekli, preobuli ter odšli v šolo na malico, ki smo si jo že zelo zaslužili. Po malici pa smo se vrnili na led in pokazali, kako dobro že drsamo. Drsali smo mimo ovir, delali limonce, preizkušali obrate in se ob tem neizmerno zabavli. 

Polni vtisov, novih izkušenj, veselih obrazov in prijetno utrujeni smo se na koncu vrnili v šolo na kosilo.

Učenci in učiteljici PŠ Temenica se iskreno zahvaljujemo PGD Temenica ter Športnemu in izobraževalnemu društvu Temenica za izposojo drsalk in uporabo drsališča ter za topel čaj, ki nas je lepo pogrel na mrzel zimski dan.