Brez elektrike ne gre

Svet okoli nas sestavljajo elektronske naprave: radio, televizor, glasbeni stolp, gospodinjski aparati, računalniki, mobilni telefoni itd. Brez vseh teh zabavnih in delovnih pripomočkov si ne moremo več predstavljati vsakodnevnega življenja. Delovanje vseh teh naprav pa zagotavlja električna energija.

Kar precej novega znanja s področja elektrike, ki ga pri rednem pouku obravnavamo v okviru šolskega predmeta fizika, so devetošolci pridobili na tehniškem dnevu, ki je bil minuli četrtek izpeljan v Šolskem centru Novo mesto. Izkušeni profesorji so znali na zanimiv način prikazati različno tematiko učnih vsebin. Učence so uspeli z aktivnim sodelovanjem v treh delavnicah v učilnicah strokovnih predmetov pripeljati do izdelave samostojnega izdelka, ki deluje – seveda, če je priklopljen na vir energije.

V šolskem centru smo bili prijazno sprejeti. Omeniti velja, da smo v velikem novomeškem srednješolskem centru naključno srečali več bivših učencev naše šole, nekaj pa jih je bilo tudi aktivno vključenih v dogajanje. V novem šolskem letu se jim bo priključilo kar nekaj letošnjih šentviških devetošolcev, saj je zanimanje iz leta v leto večje.

Izvedba tehniškega dneva na novomeški elektro šoli oziroma nasploh dobro sodelovanje med šolama poteka že nekaj let. Zahvaljujemo se Šolskemu centru Novo mesto za sodelovanje, saj smo učenci in učitelji vedno znova obogateni z novimi spoznanji in izkušnjami.