3. ND – Na vrtu

Zadnji majski torek so prvošolci obogatili z naravoslovnim dnem. Zjutraj so se z dežniki v nahrbtnikih (za vsak slučaj) odpravili mimo Glogovice do Velikih Pec. Na razgibani poti so občudovali naravo, pozdravila pa sta jih tudi oslička. Po šolski uri hoje so se sredi vasi že pošteno razveselili lesenega napisa, Kmetija Ostanek.

Tam so jih pričakali nadvse prijazni in gostoljubni lastniki. Učenci so navdušeno raziskovali njihovo kmetijo in velike rastlinjake. Preizkusili so se v pobiranju krompirja, sajenju kolerabe, s sadilnim klinom so na gredicah naredili luknje in posadili sadike paprike, v lončke pa paradižnike in lubenice. Slednje so nam pripeljali tudi v šolo, učenci so jih odnesli domov in obljubili, da bodo za rastline lepo skrbeli.

Na koncu so se okrepčali s sokom in preizkusili nekaj njihovih domačih pridelkov. Najbolj so se razveselili sladkih in dišečih jagod.

Za vsa doživetja so se zahvalili in se dobre volje podali nazaj proti šoli. K sreči so na poti razprli dežnike zgolj zaradi močnih sončnih žarkov.

Kmetiji Ostanek se iskreno zahvaljujemo, saj nas že nekaj let zapored prijazno sprejmejo in z dejavnostmi popestrijo naravoslovni dan. Želimo jim veliko uspehov, okusnih pridelkov in seveda … lepega vremena.