29. srečanje podružničnih šol v Šentlovrencu

V četrtek, 26.5.2011, smo se učenci podružnične šole Temenica udeležili 29. srečanja podružničnih šol, ki je letos potekalo v Šentlovrencu. Srečanja se je udeležilo okoli 150 otrok z učitelji iz podružničnih šol Primskovo, Štangarske Poljane, Velika Kostrevnica ter naše šole.

Ob prihodu na podružnično šolo so nas prijazno sprejeli tamkajšnji zaposleni in učenci. Pozdravila in nagovorila sta nas tudi ravnatelj osnovne šole Trebnje, gospod Rado Kostrevc in župan občine Trebnje, gospod Alojzij Kastelic.

Učenci so se nam predstavili s čudovitim kulturnim programom. Vsak obiskovalec je dobil pikapolonico za srečo, ki nas bo spominjala na to srečanje. Po nastopu so se vsi učenci zbrali na šolskem igrišču in se medsebojno družili. Z avtobusom smo se odpeljali do trim steze Loška lisička v Veliki Loki, kjer smo se sprehodili po gozdni poti, med potjo pa smo tudi potelovadili in se družili.

Srečanje je bilo prijetno, za zaključek pa so nas pogostili z odličnim sladoledom. Učencem in učiteljem PŠ Šentlovrenc smo se lepo zahvalili za pogostitev in organizacijo čudovitega dne ter se poslovili. Nato pa smo se z avtobusom zadovoljni ter polni novih vtisov in prijateljstev vrnili v Temenico.