Uporaba spletne učilnice v 4. razredu

V sredo in četrtek, 20. in 21. 12. 2023, so četrtošolci lahko v prenovljeni računalniški učilnici izvedli tehniški dan z naslovom  Uporaba spletnih učilnic. 

Sprva so ponovili osnove spletnega bontona in sestavne dele računalniške opreme. Nato so se s pomočjo novih gesel za AAI račune vpisali v MS Teams in vstopili v ekipo razreda. Ponovili so osnovne elemente, ki jih ekipa nudi. V klepetalnici so si izmenjali pozdrave. V zvezku za predavanje so v prostoru za skupno ustvarjanje sošolcem in učiteljici napisali voščilo za božič in novo leto. Nato so pregledali knjižnico vsebin in v osebnih zvezkih pregledali zadane zanimive naloge pri posameznih predmetih.

Osrednji del dneva so posvetili novi snovi. Osvojili so postopek pogleda, prenosa, reševanja, shranjevanja in oddajanja nalog med dodeljene naloge.

Dan so zaključili s kvizom v spletnem orodju Kahoot. Učenci so v duhu tekmovalnosti in veselja ob posameznih dosežkih preko kviza pokazali pridobljeno znanje o slovenskih praznikih in njihovih značilnostih.