TEKMOVANJE V HITROSTNEM SESTAVLJANJU BESED 2023

V ponedeljek, 2. 10. 2023, je v okviru tedna otroka potekalo tradicionalno šolsko tekmovanje v hitrostnem sestavljanju besed. Učenci so sestavljali besede v slovenskem, angleškem ali nemškem jeziku. Vseh tekmovalcev je bilo v letošnjem šolskem letu 44. Pri slovenščini, kjer je bil odziv najbolj številčen, so bili razdeljeni v dve starostni kategoriji: 6. in 7. razred skupaj ter 8. in 9. razred skupaj.

Učenci so se morali za uvrstitev med najboljše prebiti skozi dva izločevalna kroga. V vsakem krogu je bilo za sestavljanje na voljo manj črk. Ob koncu je bilo vzdušje že zelo napeto. Pri slovenščini se je v kategoriji 6. in 7. razreda najbolje odrezala Lara Lampret iz 7. a. Drugo mesto je zasedla Sara Samastur iz 7. b, tretje pa Ana Vencelj iz 6. b. V kategoriji 8. in 9. razreda je zmagala Nany Urbas iz 8. a, drugo mesto je pripadlo Zali Štepec iz 8. b, tretje pa Ivi Dremelj iz 9. b. Najdaljša sestavljena slovenska beseda je imela šest črk.

Pri angleščini je bila najboljša Kaja Mihelič iz 9. a, na drugo mesto se je povzpela Kim Markovič iz 7. b, na tretje pa Matija Širovnik iz 7. a.

Pri nemščini je zmagovalka postala Zoja Smole iz 9. a, druga je bila Neža Zupančič iz 9. a, tretja pa Zala Slapnik iz 7. a.