ŠVN – Žusterna (4. r)

Ponedeljek, 22. 5. 2017

Pa smo jo le dočakali – našo plavalno šolo v naravi. Veselo smo se odpeljali proti Kopru in naš prvi postanek je bil na prelepi razgledni točki pri gradu Socerb. Pot smo nadaljevali do Strunjana, kjer smo si ogledali soline in vrgli prvi kamenček v vodo. Naslednji postanek je bil v Luki Koper. Nad videnim smo bili navdušeni, nato pa  smo pohiteli do hotela Žusterna. Tu smo se razporedili po sobah in vsi nestrpni odhiteli na bazen ter pokazali svoje plavalno znanje. Po plavanju smo prijetno utrujeni odšli na večerjo, nato pa večer zaključili z nočnim sprehodom do Izole, kjer smo se posladkali s sladoledom in opazovali prelep sončni zahod.

Torek, 23. 5. 2017

Zjutraj so nas prebudili sončni žarki in prav prijetno je bilo telovaditi na morski obali. Nato smo odšli do Kajakaškega kluba v Žusterni, kjer smo se preizkusili v veslanju s kajaki po morju. Bila je res zanimiva izkušnja. Sledilo je plavanje, kjer smo izpopolnjevali tehniko plavanja in se poveselili tudi na toboganu. Po večerji smo se odpravili peš proti Kopru. Srečali smo učiteljico Mateo, ki nas je poučevala lani. Večer smo zaključili s plesom na terasi in ne boste verjeli, skoraj vsi smo plesali. Sledila je priprava na nočni počitek in prijetno spanje.

Sreda, 24. 5. 2017

Prebudili smo se v sončno jutro. Po zgodnjem zajtrku smo se odpravili do barke Solinarke, ki nas je popeljala proti Piranu. Tam smo si ogledali akvarij, mesto Piran in se posladkali s sladolednimi dobrotami. Plovba proti Kopru je bila mirna in obsijana s soncem. Po kosilu smo si malce odpočili in že nas je čakalo plavanje. Naše znanje plavanja je vse boljše. Po obilni večerji nas je z obiskom prijetno presenetil gospod pomočnik ravnatelja. Večer smo zaključili na igralih v Kopru in že je sledila priprava na nočni počitek ter prijetno spanje.

Četrtek, 26. 5. 2017

Kljub deževni noči nas je zjutraj prebudilo sonce in glasni galebi. Po jutranji gimnastiki in zajtrku smo staršem napisali razglednice. Zatem smo odhiteli še izpopolnjevat tehniko plavanja. Sledilo je okusno kosilo in težko pričakovani počitek. Videli smo, da so galebi veliki ljubitelji tortic, saj je učiteljica ostala brez svoje sladice. Raziskovali smo tudi morsko obalo ter spoznavali školjke in polže. Plavanja še ni bilo dovolj, saj smo si privoščili še nočno kopanje. Prijetno utrujeni smo hitro zaspali.