ŠVN – Žusterna

1. dan

Pa so jo le dočakali – plavalno šolo v naravi. Veselo so se odpeljali proti Kopru in prvi postanek naredili na prelepi razgledni točk pri gradu Socerb. Sledil je postanek in ogled Luke Koper. A komaj so čakali hotel, v katerem bodo preživeli svoje nepozabne dni. Tam jih je pričakala manjša zmešnjava, zato so se šli nadihat morskega zraka na obalo. Sledili so meti prvih kamenčkov v morje. Ja, nekateri so ga doživeli prvič v vsej svoji veličini. Nato so se razporedili po sobah in vsi nestrpni odhiteli na bazen. Pokazali so svoje plavalno znanje. Po plavanju so prijetno utrujeni odšli na zasluženo večerjo. Sledil je še prijeten sprehod do Kopra, kjer so se posladkali s sladoledom ter preplezali ogromno ladjo po dolgem in počez.

2. dan

Prebudili so se v deževno jutro. Po zajtrku in urejanju sob so imeli pouku, nato so se odpravili na bazen. Razdeljeni v  posamezne skupine so izpopolnjevali plavalno znanje. Po kosilu so si malce odpočili in že jih je čakalo ponovno plavanje in podvodno fotografiranje, ki je bilo zelo zabavno. Kasneje so  zapisali  pozdrave staršem na razglednice. Sledila je večerja, nato pa so pripravili družabni večer, kjer so nastopili z zabavnimi točkami in odšli v naš ‘hišni’ kino. Pripravili so se na nočni počitek in prijetno zaspali.

3. dan (sreda, 24. 5. 2018)

Prebudili so se v novo jutro. Po zajtrku so odšli do Kajakaškega kluba v Žusterni, kjer so se preizkusili v veslanju s kajaki po morju. Po kosilu so si malce odpočili in že jih je čakala plovba proti Piranu z barko Solinarko. Tam so si ogledali Akvarij, mesto Piran in se posladkali s sladolednimi dobrotami. Plovba proti Kopru je bila mirna in obsijana s soncem. Po večerji so neizmerno uživali na nočnem plavanju in poplesavali ob ritmih glasbe. Sledila je priprava na nočni počitek in prijetno spanje.

4. dan (sreda, 25. 5. 2018)

Sončno jutro so pričeli z jutranjim sprehodom ob obali. Po zajtrku so se razdelili v dve skupini, prva skupina je odšla plavat, druga pa je raziskovala bibavični pas ob obali. Tako so spoznavali življenje ob morju in v njem. Po kosilu so izpopolnili plavalno znanje in že so hiteli proti Kopru v nov vivarij Bioexo, kjer je gospa Nika predstavila eksotične živali. Po večerji so imeli družabno športni večer, ki je prehitro minil.