Prvi šolski dan na PŠ V BOŠu

Na petkovo skorajda jesensko jutro so se pri pouku tako kot po širni Sloveniji zbrali tudi učenci naše podružnične šole v Bolnišnici za otroke, Šentvid pri Stični.

Devet osnovnošolcev (dva sta se k pouku priključila v ponedeljek, saj sta petek preživela na svoji matični šoli) od 4. do 9. razreda so na prvih uvodnih urah izmenjali vtise s počitnic ter se pogovorili in seznanili z vsem, kar priteče izvedeti na 1. šolski dan.

Šolske torbe so sicer na ta dan ostale še doma, kar pa ni pomenilo, da smo začeli z uvodnimi urami matematike in slovenskega jezika. Seveda je bil čas tudi za družabne in didaktično igro, s katero smo tako na razredni kot na predmetni stopnji ponovili poštevanko (v obliki domin), ki je vedno aktualna, ne glede na razred, ki ga kdo obiskuje.

Tako učenci kot vsi zaposleni v bolnišnični šoli smo se pričetka novega šolskega leta res veselili, saj šolski prostori brez učencev (in učiteljic!) nimajo pravega namena. Učenci so povedali, da se veselijo druženja z vrstniki, ki ga je bilo čez poletje, ko se šolska vrata zapro, manj, kot je le-tega med šolskim letom.

Ob novem šolskem letu si lahko le zaželimo, da bi tako ostalo čim dlje. Pa tudi, da bil čas, ki ga preživimo skupaj, tako učencem kot učiteljem, slednji priložnost za spoznavanje novih vsebin, veščin pa tudi prijateljstev in globljih spoznanj.