Praznični koncert Prižgimo luči za srečo in mir vseh ljudi

V četrtek, 15. 12. 2022, so pevski zbori, glasbene skupine naše šole s koncertom in igralskimi dialogi zbrano poslušalstvo v čudovito okrašeni avli popeljali v čarobno predpraznično vzdušje in prinesli sporočilo spokojnosti in miru.

V umirjeno in zbrano vzdušje prazničnega koncerta so uvedli pevci mladinskega zbora s prastarim napevom gregorijanskega korala. Mobilne telefone smo pospravili in se prepustili pestremu prazničnemu sporedu. Zvrstile so se raznovrstne skladbe različnih obdobij in tematik: od srednjeveških, romantičnih do čisto sodobnih prazničnih pesmi. Igrive in nagajive, ki so privabile nasmeške na obraze, in tiste, ki so božale in nagovarjale srca zbranega poslušalstva. Združili smo se v skupnem prepevanju zaključne pesmi Bel božič ob spremljavi lučk vseh prisotnih. Lepo je bilo!

Skozi koncert so sporočilo, da se prava sreča ne skriva v selfijih in bogatih darilih, ampak v nas samih, naših najbližjih, medsebojni bližini ter miru in blagosti, prinašali voditeljski pari. Spretno igralsko igro Jurija in Lare ter Tima in Žane in napovedovalca Barbara in Jerneja je z besedili Dragice Šteh pripravila učiteljica Jelka Rojec, ki je poskrbela tudi za praznično okrašeno dvorano.

V koncertu so se predstavili pevski zbori matične šole, ID flavte ter IP ansambelska igra, ki vadijo pod mentorstvom Simone Zvonar, Dominika Jakšiča in Polone Lampret. Posebno darilo večera je bila naša nekdanja učenka Lucija Krmar, solopevka, ki je navdušila s svojim prekrasnim glasom, zapela pa je tudi skupaj z mladinskim zborom. Celoten večer je s klavirsko spremljavo podpiral učitelj Dominik, s flavto in violino pa tudi učenki Tinkara in Brina.

Nastopajoči smo poslušalcem zelo hvaležni za obisk, pozorno in zbrano spremljanje koncerta ter vse iskrene aplavze, s katerimi ste nas nagradili. Naj v vaših srcih odzvanja in vas spremlja naše praznično voščilo miru in sreče!