Poj in igraj z menoj

V četrtek, 26. 3., so učenci inštrumentalisti in pevski zbori naše šole s svojimi mentorji na koncertu poskrbeli za nepozabno glasbeno doživetje.

Edinstveno glasbeno popotovanje, ki se je začelo ob 18.30, je s pestrim repertoarjem klasičnih in sodobnih del poskrbelo za vse okuse. Za prijeten uvod v kulturni večer je s sproščenim nastopom poskrbel šolski cici pevski zbor (mentorica učiteljica Simona Zvonar), v nadaljevanju pa so se v več sklopih programa predstavili še učenci, ki obiskujejo glasbene šole (Glasbeno šolo Grosuplje, Podružnico Ivančna Gorica; Deželo glasbe, atelje za glasbeno vzgojo otrok; Glasbeno šolo Rakovnik in Glasbeno šolo Trebnje), učenci šolskega inštrumentalnega krožka (mentorica učiteljica Polona Lampret) ter šolska otroški in mladinski pevski zbor (mentorica učiteljica Simona Zvonar).

Mladi obetajoči pevci in inštrumentalisti so se na koncert zavzeto pripravljali daljši čas, njihovi izjemni nastopi pa so nedvomno rezultat dolgoletnega predanega dela, odrekanj in veselja do glasbe. Navdušeno občinstvo je vsak nastop nagradilo z bučnim aplavzom in tako pripomoglo k prijetnemu vzdušju v dvorani.

Ob koncu uro in pol dolgega koncerta je prisotne nagovoril ravnatelj Janez Peterlin. Za sodelovanje se je zahvalil vsem nastopajočim, njihovim profesorjem iz glasbenih šol, mentorjem, korepetitorjem, staršem in še posebej učiteljici Simoni Zvonar, ki je zaslužna tako za idejno zasnovo kot tudi za koordinacijo dogodka.

Koncert, ki je bil dobrodelne narave – uspešno so se namreč zbirala sredstva za nakup šolskega dvigala za gibalno ovirane učence –, so s svojim nastopom zaokrožili energični Gross upi in poskrbeli, da je glasba violin v ušesih obiskovalcev odzvanjala še na poti domov.

 Ana Kotar, Ana Koželj, 8. razred