OPZ in MPZ uspešno nastopila na območni reviji

V petek, 13. marca 2015, sta se otroški in mladinski pevski zbor naše šole udeležila Območne revije predšolskih, otroških in mladinskih pevskih zborov v Jakličevem domu v Dobrepolju.

Otroški in mladinski pevski zbor OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični sta se z zborovodkinjo Simono Zvonar uspešno predstavila na območni reviji pevskih zborov. Revijo je organiziral JSKD OI Ivančna Gorica, strokovno pa spremljal Matjaž Vehovec, ki se je po nastopu pogovoril z zborovodji.

Po uvodnem nagovoru ravnatelja tamkajšnje osnove šole g. Ivana Grandovca se je na reviji predstavilo devet pevskih zborov. Otroški pevski zbor OŠ Ferda Vesela je v pesemskem sklopu S pesmijo v pomlad zapel tri pesmi: Deček in sonce Uršule Jašovec, dvoglasno ljudsko pesem Vandrovc je privandrov ter otroško nagajivo Če bi se svet nazaj vrtel Tadeja Vasleta. Mladinski zbor je a cappella zapel dve triglasni pesmi, belokranjsko ljudsko Zlata jabuka ter Katje Gruber Prava sreča, zaključil pa z občuteno pesmijo Non Nobis, Domine Jerryja Estesa. Ob klavirju je oba zbora spremljala Elena Metelko.

Oba zbora sta za sodelovanje prejela priznanje, strokovni spremljevalec Matjaž Vehovec pa je po nastopu vsem sodelujočim podal nekaj strokovnih napotkov za nadaljnje zborovodsko delo.

DSC_1235 DSC_1250 DSC_1243