Odhod ravnatelja Janeza Peterlina in prihod ravnateljice Angelce Mohorič

Učenci OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični so se v četrtek, 30. 1. 2020, na poseben način poslovili od dosedanjega ravnatelja Janeza Peterlina, ki je zaključil svojo pedagoško pot. Vsi učenci so se zbrali v šolski avli, ravnatelj Janez Peterlin pa je še zadnjič nagovoril učence. Poudaril je, kako pomembno se je drug drugemu zahvaliti, oprostiti in prositi. Vrednote znanja, spoštovanja in napredovanja sebe in skupnosti so ključna za razvoj zdrave družbe, je menil. Izrazil je veselje in ponos nad kvalitetnim delom učiteljev in učencev OŠ Ferda Vesela.

Učenci tehniškega krožka so izdelali imeniten lesen vlak z devetimi vagoni, v katere so učenci vseh razredov vložili risbice, sporočila in pisma. Ravnatelju so izročili vlak in ga pospremili z besedami zahvale in pesmijo pevskega zbora Vozi me vlak v daljave.

Ravnatelj Janez Peterlin je ob tej priložnosti predstavil tudi novo ravnateljico in ji zaželel vse dobro na novi poti. Vsem zbranim je spregovorila nova ravnateljica Angelca Mohorič. Z navdušenjem in zdravo mero optimizma želi voditi šolo po že zastavljeni poti. Napredek vidi v ustvarjalnih idejah, strokovnosti in dobrem sodelovanju z okolico.

Učenci so ji izrekli dobrodošlico, učenka sedmega razreda pa ji je poklonila obrezni linorez z motivom drevesa. Pevski zbor je zapel pesem Nikoli slabe volje s prirejenim besedilom.

Za konec so vsi učenci obema poklonili ogromen aplavz.

SREČNO OBEMA!