Obeležitev svetovnega dneva čebel na OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični

V tednu od 22. do 26. maja 2023 smo na OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični z navdušenjem in zavzetostjo obeležili svetovni dan čebel. Šola je v ta namen organizirala vrsto aktivnosti, ki so pritegnile učence, da bi se poglobili v pomembnost in vlogo čebel v našem okolju.

V eni izmed aktivnosti smo organizirali reševanje spletnega kviza o čebelah preko platforme Kahoot. Učenci so se s polno zagnanostjo in znanjem pomerili v kvizu ter preverili, koliko vedo o čebelah. Prvi trije učenci, ki so dosegli najvišje rezultate, so bili nagrajeni z broško na kateri je bila čebela. V času rekreativnega odmora nas je spremljala glasba o čebelah, kar je poskrbelo za veselo in prijetno vzdušje. V želji, da bi spodbudili skrb za naravo in pomen čebel, so učenci v času rekreativnega odmora sadili sončnice v dvignjeni gredici. S tem dejanjem smo ustvarili prijazen habitat za čebele, saj so sončnice odličen vir hrane zanje. Učenci so pri šolski malici imeli priložnost uživati v okusni kombinaciji masla in medu, ki je odličen čebelji izdelek. Da bi še bolj širili zavedanje o pomenu čebel, so po šoli izobešeni pregovori o čebelah. Ti pregovori izražajo modrost in pomembnost čebel v našem življenju ter nas spodbujajo k razmišljanju o njih.

Ob prazniku čebel želimo čebelam dobro zdravje, čebelarjem pa uspešno letino z obilo medu in drugih čebeljih pridelkov. Naj medi!

Mateja Lesjak, koordinatorica