Občni zbor Društva upokojencev Šentvid pri Stični

V nedeljo, 3.3.2024, je v avli OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični potekal tradicionalni občni zbor članov Društva upokojencev Šentvid pri Stični. Zbrali so se v velikem številu. Nagovorila sta jih predsednik društva, gospod Jože Kenda, in podžupan občine Ivančna Gorica, gospod Tomaž Smole. Prisotni so bili tudi predsednik krajevne skupnosti Šentvid pri Stični, gospod Silvo Praznik, in predstavniki ostalih društev, ki delujejo v okviru krajevne skupnosti Šentvid pri Stični.

V kulturnem programu so nastopili pevci mešanega pevskega zbora tamkajšnjega društva upokojencev Sončni žarek. Harmonikašici Ines Obolnar in Nika Oštir Verbič sta v duetu zaigrali poskočno pesem. Drugošolci so se predstavili s petjem ljudskih pesmi in rajanjem, ter z recitacijo. Učence sta pripravili učiteljici Mojca Kravcar in Petra Kastelic. Za zaključek so s petjem in igranjem na kitaro poskrbele sestre družine Hribar, nekdanje učenke OŠ Ferda Vesela.

Vsi prisotni so prejeli rožice iz krep papirja, ki so jih izdelali učenci prostovoljci in tutorji s sodelovanjem krajank Šentvida pri Stični, pod mentorstvom gospe Sabine Rozina. Dejavnost je potekala v okviru medgeneracijskega sodelovanja.

Po končanem kulturnem programu so člani društva nadaljevali s svojim delom. Sledila je pogostitev in prijetno druženje. Razšli so se polni prijetnih vtisov in si obljubili, da se na naši šoli spet srečajo čez eno leto, na naslednjem občnem zboru.