Noč v knjižnici … tretjič

V času zimskih počitnic smo s ponedeljka, 27. 2., na torek, 28. 2. 2017, prespali v šolski knjižnici. S seboj smo prinesli spalno vrečo in podlogo zanjo, pižamo, copate, toaletne pripomočke, baterijsko svetilko, družabne igre in seveda tudi prigrizke.

Ob 18. uri smo se zbrali v avli, kjer sta nam knjižničarka Katja in učiteljica Martina dali navodila. Svoje stvari smo odnesli v računalniško učilnico in se od tam odpravili v knjižnico. Tu smo najprej odigrali družabne igre, ki smo jih prinesli s seboj. Od 19.30 smo imeli večerjo.

Ob 20. uri se nam je v knjižnici pridružila gostja devetošolka Tjaša Zajc, pesnica. Povedala nam je, da pesmi piše že od 1. razreda. Pokazala nam je zvezke s svojimi pesmimi in tudi svojo prvo pesniško zbirko z naslovom Pesmi za vsako priložnost. Postavili smo ji veliko vprašanj, na katera nam je lepo odgovarjala. Povabila nas je tudi, da napišemo svojo pesem, tako da se bo rimala in imela smisel. Vsi smo se poglobili v svoj list in sestavili pesem. Bilo je zanimivo in poučno.

Po odhodu gostje smo za ogled izbrali film Štorklje. Po njem smo imeli lov na skriti zaklad. Bilo je zanimivo. Pozno zvečer smo pripravili ležišča, umili zobe, se namestili ter si ogledali film Robinson Crusoe. Tudi branja v knjižnici ni manjkalo. Nekateri so zaspali hitro, nekateri pa kasneje.

28. februarja ob 7. uri je bil čas za bujenje, sledila sta zajtrk in pospravljanje. Obiskal nas je tudi pomočnik ravnatelja in nas vprašal, kako smo se imeli. Zanimalo ga je, ali smo za to, da bi imeli drugo leto dve noči v knjižnici. Seveda smo se strinjali.

Počakali smo starše, se poslovili in odšli domov.

Klara Pajek, 5. b

NOČ V KNJIŽNICI

Noč v knjižnici je mikavna
in predvsem zelo zabavna.

Veliko prijateljev se je zbralo,
da bi se kakšno igro igralo.

Upam, da kmalu konec ne bo,
ker je zelo lepo.

Veliko dogodivščin bo,
doma povedati bo vse težko.

Zjutraj se bomo poslovili
in malo solzic v oči dobili.

Meta Dremelj, 4. a