Nepozabni Zborovski bum

V torek, 13. 6., se je MPZ udeležil največjega pevskega dogodka za mladino v Sloveniji, Zborovskega buma v Mariboru, ko je na Ljudskem vrtu skupaj prepevalo več kot 5 500 pevcev iz 182 osnovnih šol iz vse Slovenije. Doživetje je bilo nepozabno.

Letošnji repertoar so sestavljale znamenite operne melodije, skupaj s priznanimi opernimi solisti mariborske opere smo prepevali pod taktirko uveljavljenega dirigenta Simona Krečiča in ob spremljavi Simfoničnega orkestra SNG Maribor. Zazveneli so sami operni biseri: Verdijev Zbor sužnjev in Napitnica, Bizetova Habanera iz opere Carmen, Barkarola iz Offenbachovih in Hoffmanovih pripovedk, Papageno iz Mozartove Čarobne piščali … Dogodek sta popestrila mlada talenta Lenart in Timotej – WildArt, s svojim obiskom pa je navzoče počastil predsednik Borut Pahor. Šentviškim pevkam je v nepozabnem spominu ostalo tudi razburljivo potovanje z vlakom.

Prireditev je neposredno prenašal nacionalni radio, posnetek pa si bomo lahko ogledali na državni praznik, 25. 6. 2017, na 1. programu RTV SLO v popoldanskem času.

Vtisi udeleženk:

  • Bilo nam je zelo všeč, saj smo se zelo zabavali. Predvsem je bilo super glasbeno presenečenje: WildArt. Všeč so nam bili tudi operni pevci, saj so pesmi izvedli za zelo zanimiv in navihan način. Najlepše pa je bilo, ko je 5500 pevcev zazvenelo v čudovitih pesmih. Bum je bil fantastičen! (Nina, Ana R., Špela, Patricija, Iva, Ana K.)
  • Najbolj mi je bila všeč vožnja z vlakom, saj smo se s prijateljicami veliko pogovarjale, hkrati pa je bila vožnja sproščujoča in udobna. Všeč mi je bilo tudi na stadionu, kjer smo peli z veliko drugimi pevci in različnih koncev Slovenije in ob spremljavi simfoničnega orkestra. Bil je res super dan! (Kristina)
  • Najbolj mi je bilo všeč petje v tako veliki množici in vožnja z vlakom, ker smo si v njem naredile cel apartma! (Zala)
  • Bil je super dan, zlasti zaradi vožnje z vlakom. Všeč mi je bil tudi stadion, saj sem bila na njem prvič. Zvok petja je zelo odmeval. Zborovski bum je bil nepozaben. (Katja V.)
  • Zame je bil to najboljši dan! Spet sem videla prijateljice iz druge šole. Petje z drugimi je bilo nepozabno, saj smo skupaj zveneli presenetljivo odlično! (Martina Š.)