Kulturni dan, 24. 12. 2015

nl16aKulturni program smo začeli z obeležitvijo prihajajočega dneva samostojnosti in enotnosti, nadaljevali smo ga z gledališko predstavo, zaključili pa s plesnim tekmovanjem.

 

RAZIGRANO NA POČITNICE

V četrtek, 24. decembra 2015, smo tudi učenci Osnovne šole Ferda Vesela po dolgem času in pridnem učenju komaj dočakali zadnji šolski dan v koledarskem letu in seveda, kar je najbolj pomembno, božično-novoletne počitnice.

V šolo smo prišli ob običajni jutranji uri. Najprej smo imeli dve uri pouka, ki pa sta potekali na bolj zabaven način. Ob 8.50 je bila na vrsti malica. Ko smo svoje želodčke napolnili z zelo okusnim dopoldanskim obrokom, smo se odpravili v svoje matične učilnice in stole odnesli v avlo. Sledila je proslava pred dnevom samostojnosti in enotnosti, božičem in novim letom.

Bila je zelo zanimiva. Nastopili so otroški pevski zbor, recitatorke, instrumentalisti, dramatizacijo pesmi Svetlane Makarovič na temo prihoda dedka Mraza pa so uprizorili učenci izbirnega predmeta gledališki klub. Učenke naše šole so se predstavile z božično plesno točko, po končani prireditvi se je v šolski avli začel zdaj že tradicionalni božično-novoletni ples.

Učenci 6.–9. razreda so se pomerili v kategoriji svinga in dunajskega valčka. Dogodek je potekal v sproščenem vzdušju, najbolj zadovoljni pa so bili na koncu prejemniki priznanj.

Sledilo je še kosilo, potem pa smo se vsi veselo odpravili na počitnice, ki smo si jih res pošteno zaslužili.

Hana Kavšek, 7. b