Kulturna prireditev pred prihajajočimi prazniki na POŠ Temenica

Tudi na POŠ Temenica smo pred jesenskimi počitnicami s kulturno prireditvijo obeležili dva prihajajoča praznika. Program, ki sta ga povezovala tretješolca Erazem in Mitja, je poleg predstavitve osnovnih informacij o začetkih naše pisane besede in pomembnosti slovenskega jezika vseboval deklamacije in pevske točke, ki so jih pripravili učenci 3.t razreda.

Jakob, Mitja in Erazem so zaigrali kratek dramski prizor prirejen po zgodbi Mojiceje Podgoršek »O, mlinarju, ki je za knjigo mlin prodal«, kjer so predstavili pogovor Primoža Trubarja s prijatelji in razkrili marsikatero zanimivost iz Trubarjevega otroštva. Tudi sceno za proslavo so s svojimi risarskimi spretnostmi izdelali učenci 3.t.

Nekaj besed smo v prazničnem programu z deklamacijo pesmi F. M. Ježka »Prižgimo luč, ljudje« namenili tudi tistim, ki smo jih imeli radi in jih ni več med nami.

Ob koncu proslave smo vsem zaželeli počitka in sprostitve med jesenskimi počitnicami ter izrazili željo, da ne pozabimo na bogastvo in vrednote, ki jih reformacija predstavlja za slovensko pisano besedo.

Vsem nastopajočim tretješolcem se iskreno zahvaljujemo za aktivno in prizadevno sodelovanje na proslavi.