December – čarobni mesec

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas ne stane nič,
marsikomu pa polepša jutro ali večer.

Mesec december je za nas prostovoljce res nekaj posebnega. Vsako leto poskušamo biti dobrodelni in ljudem na različne načine polepšati dneve.

Da pregovor Dober glas seže v deveto vas res velja, smo v tem mesecu občutili tudi mi, saj smo prejeli vabilo gospe Marice Kovačič za sodelovanje pri obdarovanju dveh skupin otrok. Seveda smo se vabilu z veseljem odzvali.

Prvo skupino smo v sredo, 11. 12. 2019, obiskali v Centru za socialno delo v Grosupljem. S pomočjo učiteljic Nine in Sabine smo pripravili različne namizne igre, se z otroki poigrali ter jim pomagali priklicati Božička, ki nas je prijazno obdaroval.

Drugo skupino otrok pa smo z učiteljicama Barbaro in Sabino obiskali v ponedeljek, 23. 12. 2019, v Srednji šoli Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici. Ob spremljavi citer, na katere je lepo zaigrala učiteljica Barbara, smo peli in deklamirali ter tako sodelovali v pestrem programu, ki ga je povezoval igralec Klemen Janežič. Tudi tu smo otrokom pomagali priklicat Božička ter opazovali njihovo veselje ob prejemu darov.  Za nami sta lepi doživetji, ki jih ne bomo nikoli pozabili.

Zadnji dan šole v tem koledarskem letu, pa nismo pozabili na naše starostnike, ki se pod vodstvom gospe Irene Goršič dnevno srečujejo v CZBO. Že tradicionalno smo jih povabili na našo prireditev in si ob prazničnih dobrotah zaželeli prijetno leto 2020.

Vse dobro v letu 2020 pa želimo tudi vsem vam. Bodite prijazni do drugih in ne pozabite, da se dobro z dobrim vrača.

Mi to dobro vemo in imamo že nove ideje za leto 2020.

Prostovoljci in tutorji