ŠVN – 4. r

Prvi dan smo si ogledali Luko Koper in prispeli v Žusterno.

Pa smo jo le dočakali, našo plavalno šolo v naravi. Polni pričakovanj smo se odpravili proti Kopru in se kljub dežju odpeljali na panoramsko vožnjo ob slovenski obali. S pomočjo vodiča smo si ogledali tudi Luko Koper, nato pa se odpeljali do hotela Žusterna. Tu smo se razporedili po sobah in vsi nestrpni odšli na bazen ter pokazali svoje plavalno znanje. Po plavanju smo veselo odšli na večerjo, nato pa večer zaključili z nočnim sprehodom do Kopra in se ob obali pomerili v metanju kamenčkov v morje.

Prebudili smo se v deževno jutro. Po zajtrku smo imeli predavanje o polžih in školjkah, ki smo ga z zanimanjem spremljali in se veliko naučili. Ponovno smo utrjevali naše plavalne veščine, več pa v naslednjem javljanju …

Končno nas je razveselilo sončno jutro. Navsezgodaj smo se po zajtrku odpravili proti barki Solinarki in odpluli do Pirana. Najprej smo obiskali Akvarij ter bili navdušeni nad pestrostjo življenja v morju in ob njem. Odšli smo na Tartinijev trg in se fotografirali za spomin. Povzpeli smo se še do Piranskega zvonika in cerkve Sv. Jurija, kjer nas je pričakal čudovit razgled na slovenko obalo. Seveda pa brez plavanja in vragolij v bazenu ne gre.