Srečanje zlatih bralcev na Muljavi

V sredo, 8. junija 2016, so se na Muljavi srečali zlati bralci občin Ivančna Gorica, Dobrepolje in Grosuplje.

Prireditev se je začela ob 10. uri v letnem gledališču ob Jurčičevi domačiji. Zlatim bralcem iz Osnovne šole Stična, Osnovne šole Brinje Grosuplje, Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje, Osnovne šole Dobrepolje in Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični je svojo ustvarjalno pot skozi vilinska sporočila najprej predstavila osrednja gostja ga. Alenka Kos. Po krajšem uvodnem filmu je s pripovedovanjem in z branjem izbranega odlomka na prisrčen in sočuten način orisala ključne življenjske vrednote. Na koncu jih je zaokrožila v sporočilo, ki pravi, naj nikoli nikogar ne sodimo.

V nadaljevanju kulturnega programa so zlate bralce v spodbudnem in pohvalnem vzdušju nagovorili podžupan občine Ivančna Gorica g. Tomaž Smole, župan občine Dobrepolje g. Janez Pavlin, direktorica Mestne knjižnice Grosuplje ga. Roža Kek in ravnatelj šentviške šole g. Janez Peterlin. Skupaj z ravnatelji in mentorji branja so podelili tudi knjižne nagrade. Prireditev, ki jo je povezovala ga. Anica Volkar, so z instrumentalnimi, pevsko, plesno in recitacijsko točko sooblikovali učenci iz omenjenih šol.

Ob zaključku slavnostne podelitve so sledili še osvežilna pogostitev, prijetno druženje s sovrstniki in izmenjava načrtov za poletne počitnice.