Teden odprtih vrat PŠ Temenica

V tednu, ki je za nami (1. 6. – 8. 6. 2016), smo na podružnični šoli v Temenici povabili v goste naše bodoče prvošolce in na široko odprli vrata naše majhne, a zato nič manj učene  podružnične šole.
K pouku in k aktivnostim v podaljšanem bivanju smo pričakovali devet otrok, obiskale pa so naš štiri deklice – naše bodoče sošolke. K pouku sicer niso uspele, so si pa zato skupaj s starši vzele čas in se nam pridružile v času podaljšanega bivanja po kosilu. Poskusi s tehtanjem in sledi vozil na različne pogone, ki so jih pripravili drugošolci, so tako ostali za izkustven pouk v naslednjem šolskem letu. Ob tej priložnosti pa smo tako v prijateljskem vzdušju prisluhnili pravljici o mavrični ribici, ki jo je predstavila vzgojiteljica Alenka in vsak svojo tudi izdelali v obliki trganke. V sklopu interesne dejavnosti pevski zbor so letošnji učenci pokazali svoje glasbene talente in pevsko znanje, bodoče prvošolke pa so bile glavne ocenjevalke in v sklopu Temenških talentov podelile kar dve prvi nagradi. Zoja in Živa, letošnji prvošolki, sta bili tako glavni zmagovalki, ki pa sta s pisanimi baloni – nagrado za vse sodelujoče – razveselili vse prisotne.
V času skupnega druženja smo si vzeli čas tudi za skupno malico in seveda igre in vragolije – tako na igralih kot tudi na igrišču. Šolski utrip, sicer že skorajda počitniško obarvan, je nekatere starše in njihove otroke tako navdušil, da so se nam pridružili tudi naslednji dan. Želimo si, da se zdravi, spočiti in zagoreli v podobno učeno igrivem vzdušju družimo zopet v jeseni.