Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani

Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani je med slovenskimi osnovnošolci že dobro utečen preventivno naravnan program. Z omenjeno akcijo spodbujajmo učence k rednemu umivanju zob in jih preventivno vzgajamo, da razvijejo odnos in odgovornost do lastnega zdravja.

Program podpirajo Ministrstvo za zdravje, Stomatološka sekcija Slovenskega zdravniškega društva in Nacionalni program o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje.

Na Osnovni šoli Ferda Vesela so tekmovali učenci od  1. do 5. razreda. Enkrat mesečno je bila izvedena kontrola čistosti njihovih zob, ki jo je izvajala Bernarda Horvat, prof. zdrav. vzg. (vodja zobozdravstvene vzgoje in preventive v ZD Ivančna Gorica).

Učenci so se trudili za lep in zdrav nasmeh ter pridno zbirali točke. Zmagovalca letošnjega tekmovanja,  ki si zaslužita pohvalo za najbolj čiste zobe, sta 4. a razred na matični šoli in 2. razred na PŠ Temenica. Nagrada so seveda čisti in zdravi zobje.

Nagrada pa je bil tudi obisk zaključne prireditve v Ljubljani, in sicer v torek, 28. maja 2019. Med več kot 700 slovenskimi osnovnimi šolami so razglasili in nagradili najboljše med najboljšimi. V zabavnem delu programa so nastopili maskota Kapitan Aquafresh, akrobatska skupina Dunking Devils in glasbena skupina Čuki.

Vsem učencem za lep uspeh iskreno čestitamo ter jim želimo, da bi še naprej tako redno in zavzeto skrbeli za svoje zobe.