Šola v naravi

Takoj po počitnicah smo se učenci osmega razreda odpravili v Kranjsko Goro, kjer bomo do sobote uživali v naši zadnji šoli v naravi. Že ob desetih smo prispeli pred CŠOD, kjer smo najprej spoznali domska pravila in se potem vsi navdušeni vselili v svoje sobe. Takoj po kosilu smo začeli z načrtovanimi dejavnostmi. Prva skupina je na zabaven način spoznavala osnove nordijske hoje, druga skupina pa se je malo resneje lotila lokostrelstva in vmes ponovila še pravila nogometa in odbojke. Lačni smo brez težav pospravili večerjo in ob koncu dneva odšli še na sprehod po Kranjski Gori, kjer smo si ogledali nekaj najbolj zanimivih znamenitosti. Prijetno utrujeni smo se odpravili spat, saj nas jutri čakajo nove dogodivščine.

2. dan

Zjutraj smo se zbudili prijetno spočiti in polni energije za nov dan, saj smo takoj po zajtrku začeli z dejavnostmi. Medtem ko se je ena skupina odpravila v Naravni park Zelenci, kjer smo občudovali neokrnjeno naravo, je druga skupina spoznavala značilnosti in legende Triglavskega narodnega parka. Precej prehojenih kilometrov kasneje smo z veseljem z miz pospravili vse, kar so kuharice pripravile za kosilo. Sledilo je malo bolj umirjeno popoldne, ko je ena skupina ponavljala učno snov za prihajajoča ocenjevanja, druga pa je končno tudi spoznala osnove nordijske hoje. Pred večerjo smo se nekoliko spočili, da smo lahko pred spanjem spoznali še označene in neoznačene pohodniške poti. Po predavanju smo se z zadnjimi rezervami energije odpravili pod tuš, se malo poveselili ob ogledu nogometne tekme in zaključili še en zabaven dan v Kranjski Gori.

3. dan

Prebudili smo se v deževno jutro, zato nas je tekom zajtrka ves čas skrbelo, kako bo z našimi dejavnostmi na prostem. A očitno nas ima narava zelo rada, saj nam je po začetnih oblakih namenila lepo in sončno dopoldne. Tako se je ena skupina lahko v kanujih do sitega naveslala na jezeru Jasna in se celo odpravila na kratek izlet s kolesi, medtem ko je druga raziskovala Naravni rezervat Zelenci. Kosilo in počitek sta spet prehitro minila, ampak smo se vseeno veselo lotili popoldanskih aktivnosti v domu. Prva skupina je spoznavala nevarnosti različnih odvisnosti, druga pa je obnovila svoje šolsko znanje. Prosti čas pred večerjo smo do zadnje minute izkoristili za namizni tenis, različne družabne igre, zapeli in čestitali smo tudi sošolki za rojstni dan. Po večerji je sledilo še več smeha ob skupinskih igrah in zabavnem kvizu. Dan smo zaključili pod tušem in z zobnimi ščetkami v rokah, veseli, da sta pred nami še dva dneva užitkov v tem prelepem delu Slovenije.

4. dan

Ne boste verjeli, ampak spet nas je zbudilo sonce. Da bi ga čim bolje izkoristili, smo takoj po jutranji telovadbi in zajtrku odhiteli v naravo. Ena skupina si je ogledovala lepote Triglavskega narodnega parka, druga pa je uživala v kanujih in se spotila na kolesih. Po obilnem kosilu smo se sicer premikali bolj počasi, a smo vseeno uspeli zadeti tarčo na lokostrelstvu in slediti predavanju o odvisnosti. Najbolj zabavno pa je bilo vsekakor zvečer, ko je vsaka od sob predstavila svojo točko. Tako smo se nasmejali ob poslušanju najboljših šal, si ogledali dve gledališki predstavi, poslušali čudovite avtorske pesmice in se celo preizkusili v spretnostnih igrah. Da se zabava ne bi prehitro končala, smo malo prestavili večerno higieno in se raje posvetili družabnim igram, zaradi katerih nas je od smeha bolel trebuh. V postelje smo splezali malo pozneje, a z nasmehom na ustnicah.

5. dan

V zadnji dan smo štartali z nekoliko težkim srcem, saj smo vedeli, da se bo končalo toliko lepega. Kljub vsemu pa smo po zajtrku pridno pospravili svoje sobe in odšli lovit Kosobrina. Kot po navadi smo se tudi na tem orientacijskem teku odlično zabavali in tako v stilu zaključili našo zadnjo skupno šolo v naravi. Pred kosilom je sledil še zaključek, razglasitev najlepše urejenih sob (imeli smo kar dve) in zahvala vsem zaposlenim v domu, ki so ta teden tako lepo skrbeli za nas, potem pa smo se nekoliko neradi, a polni lepih spominov, usedli na avtobus in odpeljali domov.