Prostovoljstvo na naši šoli še kako živi

Četrtek, 14.12.2017, je bil za prostovoljce naše šole prav poseben dan. Nestrpno smo namreč pričakovali prihod starostnikov iz CZBO-ja ter gospo Ireno Goršič, s katerimi smo se nato družili že drugo leto zapored. S svojo prisotnostjo pa so nas letos razveselili tudi člani Sveta za starosti prijazno Občino Ivančna Gorica; gospa Milena Vrenčur, gospa Majda Verbič ter gospod Milan Goršič.

Prostovoljci smo jim pripravili prav poseben program. Po uvodnem nastopu našega odličnega pevskega zbora pod vodstvom učiteljice Simone, smo preko prazničnih zgodbic starejšim podarili nekaj skromnih daril ter jim s tem želeli sporočiti, da jih spoštujemo in jim želimo vse lepo v novem letu. Za prav posebno vzdušje je poskrbela učiteljica Barbara, ki je zgodbice pospremila z igranjem na citre. Program smo zaključili z igranjem igrice, ki so jo pripravili učenci 7. razreda pod mentorstvom učiteljic Katja in Barbare.

Že z dramsko igro smo namignili, da je najlepše darilo čas, ki ga preživimo skupaj, zato smo si po koncu našega programa vzeli čas eden za drugega, skupaj spili kavico in se posladkali. Čas je tisti, ki šteje v takih trenutkih.

Izrazi na naših obrazih so povedali vse, bili smo zadovoljni ter bogatejši za prijetno izkušnjo, ki je ne bomo nikoli pozabili.

Sabina Rozina