OŠ Ferda Vesela in medgeneracijsko druženje

V petek, 8.9.2017, so učenci naše šole na občinski ploščadi v središču Ivančne Gorice sodelovali pri programu prireditve občine Ivančna Gorica in Sveta župana za starosti prijazno občino pod geslom VSI SMO ENA GENERACIJA.

Po uvodnem nagovoru župana občine Ivančna Gorica, gospoda Dušana Strnada in govoru gospe Milene Vrenčur (predsednice Sveta za starosti prijazno občino) je sledil kulturni program in prijateljsko druženje več generacij. V programu so poleg Oš Ferda Vesela sodelovali še: Vrtec Ivančna Gorica, Osnovna šola Stična, Vzgojno izobraževalni zavod Višnja Gora, Varstveno delovni center Želva, Ljudski pevci Studenček, Ženski pevski zbor Harmonija, Moški pevski zbor Dob, Mešani pevski zbor Sončni žarek Društva upokojencev Šentvid pri Stični, Plesni klub Guapa in društvo Šola zdravja Ivančna Gorica.

Naša šola se je predstavila s točko v slovenskem in angleškem jeziku – Martina Šmid iz 8.b (točka v slovenskem jeziku) ter učenki Ana Koleša iz 9.a in Špela Hribar iz 9.b (obe s skupno točko v angleškem jeziku, avtorsko pesmico, ki govori o pravem prijateljstvu in je nastala pri pouku angleškega jezika ob koncu lanskega šolskega leta pod mentorstvom učiteljice  Jane Zupanc). Slika pove več kot tisoč besed pravijo, zato je za fotografiranje poskrbel Maks Ponikvar iz 9.a razreda.