Likovni natečaj v Objemu zvoka in slike

Vseslovenski likovni natečaj V objemu zvoka in slike, ki ga razpisujeta 3. program Radia Slovenija – program Ars in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, je zasnoval režiser Klemen Markovčič. Namen natečaja je spodbujanje slušne občutljivost otrok in likovne izraznosti, z novo izkušnjo povezovanja avdio-vizualnega pa obogatiti in razširiti prostor otroške in zgodnje najstniške ustvarjalnosti. Cilj pa aktivno spoznavanje radijske igre kot umetniškega in medijskega žanra. Predvsem pa urjenje sposobnosti osredotočenega poslušanja v zgodnjem razvojnem obdobju.

Natečaj je bil namenjen vsem trem triletjem izobraževanja v OŠ. Potekal je od marca do junija 2021. Sodelovalo je 38 šol s 529 likovnimi deli. Zaradi izdelave spletne galerije, so rezultate natečaja objavili šele 9. 1. 2023.

Iz OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični so sodelovali štirje učenci in učenke pod mentorstvom Jelke Rojec. Med izbranimi izdelki, je delo Matevža Kutnarja, ki je izdelal risbo na radijsko igro Nimaš pojma. Čestitamo!