Zaključek natečaja Kemija je zakon

Kot je že znano, smo učenci Jakob Kastelic, Ida Hribar, Brina Šket, Adam Antončič in Žana Verbič pred nekaj tedni z videoposnetkom Kemijsko morje sodelovali na natečaju Kemija je zakon. V pripravo posnetka smo vložili veliko truda in časa ter se ob tem neizmerno zabavali.

V petek, 27. maja 2022, smo prejeli težko pričakovane rezultate. Naš videoposnetek se je uvrstil na prvo mesto! Žirija je o njem povedala naslednje: ”S strokovnega vidika v zgodovini ocenjevanja poslanih filmčkov odločitev še nikoli ni bila tako lahka. Navdušila nas je v prvi meri predvsem izvirnost teme kot tudi široka strokovna razlaga. Iskrene čestitke k širjenju kemijskega znanja na višjem nivoju!”

Misli in občutki ob zmagi so nepozabni. Nihče od nas si ni upal pomisliti, da bi lahko posegli po prvi stopnički, saj smo poskus oddali tik pred zaključkom natečaja. Bili smo zelo negotovi, kljub temu pa smo pričakovali dober rezultat. S trudom in voljo smo zares uspeli in dosegli odlično oceno. Za osvojeno prvo mesto dobimo vsi učenci 8. a modni kemijski pulover Zasijte, nagrajena šola pa prejme laboratorijsko tehtnico.

Nepozabno je bilo sodelovati z ekipo, ki je zabavna in hkrati tudi delavna. Veseli smo, da smo se lahko udeležili natečaja, in upamo, da bomo za sodelovanje v prihodnje navdušili še kakšnega sošolca.

Zahvaljujemo se za vso podporo in všečke, ki ste nam jih namenili na Facebook strani in prav tako na Youtubu. Iskreno se zahvaljujemo tudi Idi Hribar, ki je posnela ves postopek oz. pripravo poskusa. Povedala je, da ji je bilo v veselje sodelovati in da se nam rade volje še kdaj pridruži, saj smo se imeli zelo dobro ter se ob resnem delu tudi zabavali.

Velika zahvala gre seveda tudi naši mentorici Mariji Zajc, ki nas je spodbujala in nam bila ves čas v pomoč in oporo.

Ekipa kemijskih navdušencev